ProRec Romania
Asociatia Romana pentru Evidenta Electronica a Datelor Medicale
 

EuroRec Seal Level 1

Prima versiune a EHR EuroRec Quality Seal a fost prezentată în cadrul  Conferinţei  High Level Interministerial  eHealth de la Portoroz, Slovenia.

Obiectivul principal al EHR EuroRec Quality Seal este să se definească un set minim, comun de criterii de calitate pentru Sistemele EHR.

În prezent, conţinutul EuroRec EHR Quality Seal (care urmează să fie extins anual) se axează pe credibilitatea datelor clinice. Conţinutul EuroRec EHR Quality Seal se va dezvolta în timp şi va cuprinde alte criterii funcţionale (securitatea, managementul  medicaţiei, ...).

EuroRec EHR Quality Seal  nu înlocuieste certificările existente, dar are intenția, pe termen lung, să solicite  produselor certificate date de autorităţile  naţionale și să fie recertificate în alte state membre UE.

În România criteriile EuroRec Seal Level 1 au fost dezbătute în cadrul conferinței "Calitatea sistemelor EHR  - viziunea dezvoltatorilor – " care a avut loc la București în 8 decembrie 2009 și care reprezintă debutul unei serii de evenimente prevăzute a se desfăşura pe parcursul a 3 ani în cadrul reţelei tematice EHR-QTN, sprijinite de CE prin programul cadru 7.

Obiectivul principal îl constituie analiza aspectelor de ordin tehnic, economic şi legislativ cu privire la dezvoltarea sistemelor EHR în România şi gradul de conformitate al sistemelor româneşti cu noile criterii europene de calitate. Au fost discutate criteriile QRec actuale precum și propunerile lansate de Institutul EuroRec pentru noile certificate EuroRec Seal Level 2.

ID
 QREC ID
Enuntul criteriului funcţional de calitate
Traducere
© 2010 Toate drepturile rezervate
ProRec Romania foloseste serviciile Speed Host - Web Hosting & Inregistrari domenii